Eindhovens Gemengd Koor Ascolta

Graag stellen wij ons aan u voor

Wie zijn wij?
Wij zijn een Eindhovens gemengd koor dat sinds 1990 onder deze naam actief is.
Eigenlijk bestaan we al sinds 1960. Wij zijn namelijk ontstaan vanuit het operettekoor "Tussen de Rails" (onderdeel van de ontspanningsvereniging van de Nederlandse Spoorwegen).

Wat zingen wij?
Wij zingen niet alleen Operette! Ook voor Opera, Musical of andersoortige liederen draaien we onze hand niet om. We geven concerten in binnen- en buitenland van verzorgingshuis tot muziekcentrum. We werken met solisten uit eigen gelederen, maar schromen niet om de samenwerking met professionals te zoeken.

Hoe repeteren wij?
Wij repeteren iedere woensdag onder deskundige leiding van onze professionele dirigent Ton van de Weem. Noten lezen is niet echt nodig. Goede concerten geven vinden we belangrijk, maar gaat nooit ten koste van het plezier! Reacties op onze optredens zijn positief en daar putten we veel energie uit.

Bent u ook enthousiast?
Wij kunnen altijd nieuwe leden gebruiken (vooral mannen). Dus heeft u een redelijke stem en bent u enthousiast, kom kijken op onze repetitie. We repeteren iedere woensdag van 20:00 u - 22:15 u in Gemeenschapshuis De Ronde aan de Tongelresestraat 146 te Eindhoven.

Wenst u verdere inlichtingen, wilt u een repetitieavond bijwonen, of wilt u zich aanmelden dan kan dat bij onze secretaris:
mevr. Corry van der Meijden

U bent van harte welkom !

Foto van het koor in 2010